rESolUtiOn ???

Standard

Resolution??? Ape tu???

My general resolution for 2013 = same as last year 2012

* Last year resolution was : same as 2011

*2011 resolution was : same as 2010

Okay stop cursing, i can hear you 😉

But this coming 2013, i have a few plans that i wanna achieve before i turn 30 in few years time (kedengaran seperti orang tua berkata-kata, but 30 is along way to go ^_^).

GENERAL RESOLUTION:

First skali teringin sungguh nak kuruskan badan yang sudah sedia kurus ini. Oh sumber inspirasi di mana kah dikau? Mana la Yume no Oujisama aku (idea daripada Kitagawa Keiko dalam Akumu-chan), mana kamu semue? Bagaimana nak diet kalau tiada sumber inspirasi seperti Gackt ^__^.

Secondly, nak amek class Nihon-go sampai tahap level N5. Sebabnye; senang arr aku nak g host club & butler cafe kat Ginza & Akihabara nanti. Hehe. Senang jugak aku nak menggedik dengan mamat2 nihon yang tunggu pelanggan kat sepanjang Dotonbori,Namba, Osaka. Maafkan saya abah, mak kerana berpelakuan begini. Harap-harap dah kurus nanti, plus muka macam Kitagawa Keiko boleh le ngorat Nihon no Otako yang kakkoi macam Gackt ❤ . *Terserlah kegatalan yang nyata*

Boleh bayangkan aku cun macam keiko san :)

Boleh bayangkan aku cun macam keiko san 🙂

Third & lastly; nak kumpul duit & lepas tu buang duit untuk TRAVEL TRAVEL TRAVEL!!! Yippieee!!! Travel pegi mana akan diberitahu di bawah untuk travel resolution 2013.

TRAVEL RESOLUTION 2013:

  1. Hokkaido (mainly Sapporo)
  2. Nikko (nak tgk edo eigamura)
  3. Tokyo (nak buang duet SERIUSLY buang duet kat animate Ikebukuro) *kyakyakyakya*
  4. Korea Selatan (tak berapa minat tapi semua geng dah pegi, nanti aku nak pegi x de geng, so terpaksa pegi)
  5. Istanbul (sebab Aizat ade dalam citer Istanbul Aku Datang… & abah teringin nak pegi sangat)
  6. Hong Kong (nak pegi main Disneyland sebab Disneyland Tokyo tak mampu)

* Amboi2 sedap dengar Travel resolution ko Tini…Duet ade? X deeeee (Tini menjawab dalam hati sayu). Duet ade time balik kampong sahaja. Oh duet balik kampong memang diusahakan setiap hari, kalau tak macam mana nak abiskan 47 prefectures Nippon, YADAAAAAA….

*Amboi2 bejalan je ko Tini…Umrah Haji tak nak pegi? Duet pegi Tokyo Kyoto semua ade, Duet pegi Umrah tak de? (pertanyaan sahabat handai, sedara mara & kengkadang diri sendiri. i repeat kengkadang diri sendiri) ???? BIG GULPPPPPPPPPPPP…. Hanya tuhan mengerti (cewahh ayat lirik lagu).

Most important part of 2013???

Mestila list anime baru yang kutunggu-tunggu awal tahun. KYAAAAAAAAAAAA..

  1. Chihayafuru 2nd season
  2. Amnesia
  3. Tamako Market (sebab KyoAni)

neregate.com-Winter-2012-2013-Anime-Chart-v1

*Harap sempat menelaah habis One Piece, Hitman Reborn, Gintama & Fairy Tales. Asal nak tgk je ade je cter2 baru yang best. Macam mana nak studi bagi abis ni?? YAADAAAAA

Lastly,,, akemashite omedetou gozaimasu

tOkyo, Yokohama 2010 PART 3 ~Shibuya, Ginza, Shinjuku, Budokan, Odaiba, Yokohama, & back to Narita :(~

Standard

Continue from 2nd part; We went to Shibuya to find Hachiko ^_^. Then join the crowds at Shibuya crossing before heading to Ginza’s Sony Building, Tower Records & lastly, Burberry Blue Label Shop :).

4th day = Odaiba & Nippon Budokan for YUI’s concert

5th day = Yokohama, Kanagawa (teman Linda carik tempat YUI belakon Taiyo no Uta)

6th day = Back to Narita 😦

Hachiko ^__^

Shibuya Crossing

Burberry Ginza

Tokyo Tower

Odaiba Rainbow bridge

Fuji TV Odaiba

YUI 4th TOUR!!!!! @ Budokan

Yokohoma Red brick warehouse

Yokohama Chinatown

Yokohama Vivre, tempat YUI main guitar dlm Taiyo No Uta

Okonomiyaki in Yokohama

Sob..Sob… its time to go home. Bye2 Narita. Bye2 Tokyo. Bye2 Yokohama. I’ll be back 🙂

Matta neee

tOkyo, Yokohama 2010 PART 2 ~Akihabara~

Standard

First day after touch down, we went straight to Akihabara. Di sini lah tempatnye duet saya abis dan kene beli xtra luggage utk simpan figure2 yg scale 1/8 T__T.

Favourite spot in Akihabara with Linda

Banyak kedai yang best tp feveret i adalah radio kaikan, Volks, gamers, mandrake & best among feveret adalah ANIMATE!!!!! Sbb bnyk apparels otome. Standard la pompuan :).

Lepas blanje x hengat dunia, Jenjalan pegi bangunan UDX kununnye ade Tokyo Anime Centre di mana tempat Seiyuu Awards yg tiap2 tahun buat kat situ. Memang ade ye bukan kengkonon;

Selepas badan dah tak tertanggung acid lactic yg bertakungan di kaki, kitorang pun decide nak makan kat Gundam Cafe. YAHOOOO!!!!!!!!! Gundam Cafe ni terletak betol2 kat sebelah Yodobashi Akiba bawah stesen kretapi ape ntah. Tak hengat. Kene studi balik ;).

Uwarghhh!!!! Xcited gile time ni

Sebelum datang GC ni dah plan2 nak minum Jaburo Kohii la, makan tu la makan ni, sampai kat depan kaunter boleh plak lupe name kohii tu. Excited sangat ke hape ni T__T…Ciss berger sekali lagi 😦

last skali alas perut dengan ini sahaja

haro-chan

tOkyo, Yokohama 2010 PART 1

Standard

okay…taw…2 years back. dah lapuk, tapi mahu share juge walaupun x de sape nak bace.

citer nye begini. Bila start je keje mmg azam nak pegi Akihabara…Tiap2 tahun azam yg sama time blajo dulu2.

During my hectic stressful & `wonderful’ life of prp, dah start plan nak pegi Tokyo dengan Awin (my sister) tapi cuti x lulus…Cisssssss burgerrr. T__T. Abis je provision time, masok opis baru…x sampai sebulan ade plak member opis baru aka Linda ajak aku teman die tengok konsert YUI kat Budokan. X pikir terus cakap OKAY BOSS!!! :). Time ni tak rajin studi lagi pasal backpackers etc… Tak tahu pun pegi Jpan kene ade visa la. Visa plak nak buat bnyk cekadak.. Semue Linda yg handle. Aku just study tempat yg aku nak sgt pegi ofkos la Akihabara & Gundam Cafe (juge terletak di Akihabara).

We went there for 5 days from 31st October 2010 – 5th November 2010. & it’s early autumn 🙂

Kitorang based kat Ueno & stay 3 nights kat Ueno Touganeya Hotel. Seriusly best kat Ueno sbb ade direct train from Narita & just a few stops from Akihabara using subway.

NI depan hotel:

depan hotel nampak shadows 🙂

 

ni time sesat barat carik jalan:

 

HRC Ueno-Eki-Tokyo ade kat opposite jalan besar je:

shF wishlists

Standard

Deneb Imagin (August 2008)
Kamen Rider Kabuto (October 2008)
Kamen Rider Gatack (November 2008)
Kamen Rider Caucasus (November 2008)
Kamen Rider Hercus (December 2008)
Kamen Rider Ketaros (December 2008)
Kamen Rider Dark Kabuto (January 2009)
Urataros Imagin (January 2009)
Momotaros Imagin DX set (February 2009)
Momotaros Imagin (February 2009)
Kamen Rider Kuuga Mighty Form (March 2009)
Kamen Rider Kuuga Titan Form (March 09)
Kamen Rider Kuuga Pegasus Form (April 2009)
Kamen Rider Kuuga Dragon Form (April 2009)
Kamen Rider Black (May 2009)
Another Agito (June 2009)
Kamen Rider Agito Ground Form (June 2009)
Kamen Rider Black RX (July 2009)
Kamen Rider Decade (August 2009)
Hana 19 Years Old Version (August 2009)
Kamen Rider Diend (August 2009)
Kamen Rider Ixa (January 2010)
Kamen Rider Double Cyclone Joker (February 2010)
Kamen Rider Double Heat Metal (March 2010)
Kamen Rider Double Luna Trigger (March 2010)
Kamen Rider Double Heat Joker and Heat Trigger Set (April 2010)
Kamen Rider Double Cyclone Trigger and Cyclone Metal Set (April 2010)
Kamen Rider G4 (May 2010)
Kamen Rider Double Fang Joker (May 2010)
Kamen Rider G3-X (May 2010)
Kamen Rider Kuuga Ultimate Form (June 2010)
Kamen Rider Double Luna Joker and Luna Metal (July 2010)
Kamen Rider Accel (July 2010)
Kamen Rider Double Cyclone Joker Extreme (August 2010)
Machine Hardboilder (August 2010))
Kamen Rider G3 (September 2010)
Kamen Rider Faiz (September 2010)
Kamen Rider Kiva Emperor Form (November 2010)

Kamen Rider OOO Tatoba Combo (February 2011)
Kamen Rider OOO Gatakiriba Combo (March 2011)
Kamen Rider New Den-O Strike Form (April 2011)
Kamen Rider OOO Sagozo Combo (April 2011)
Kamen Rider OOO Rotarata Combo (April 2011)

Exclusives.

Kintaros Imagin (September 2009) **Tamashii Web Exclusive**
Ryutaros Imagin (November 2009) **Tamashii Web Exclusive**
Sieg Imagin (December 2009) **Tamashii Web Exclusive**
Kamen Rider Kuuga Rising Ultimate Form Red Eyes Version (February 2010)
Kamen Rider Skull (May 2010) **Tamashii Web Exclusive**
Kamen Rider Rising Ixa Form (May 2010) **Tamashii Web Exclusive**
Kamen Rider Joker (August 2010) **Tamashii Feature’s Event Exclusive**
Kamen Rider Double CycloneCyclone JokerJoker DX set (September 2010) Nasca Dopant (September 2010) **Tamashii Web Exclusive**
Skullboilder (September 2010) **Tamashii Web Exclusive**
Kamen Rider Diend Complete Form (October 2010) **Tamashii Web Exclusive**
Machine Decader (November 2010) **Tamashii Web Exclusive
Claydoll Dopant (June 2011) ~ really really really want this badly

ps: cant wait for kaizoku sentai gokaigerrr ~yatta~ mitai desu ne…. captain marvelous/goukai red iz so kakkoii & goukai blue iz so blues cool


kivA emperor form arrived

Standard

sadly say, im no longer into cosplay. wonder if diz is a sign of ageing 😦 demn, but still collecting figurines though..waiting patiently for my alter ricchan to arrive safely in my arms XD..slated to release next month

btw, introducing my new hobby…..

here he is…my luvely wataru in his emperor form;

kiva VS momotaro:

kiva VS urataro:

After the battle ends…..

Nani shitteru no futari to mo?????