okaerinasaimase goshujin-sama

Standard

yay!!! back in jb.

home SWEET home.

abis blajo resolutions:

  1. nk blajo masak (ni resolution tiap2 cuti sem start abis SPM dolu2. x pe odah kate niat tu penting. Al kisah konon2 nk bg smangat kat aku, abah suh aku potong daging, bwang putih 10 ulas n halia setengah ibu jari, tu kate abah aku la. kononnye nk msak black pepper. Mak aku pun mengoffer kan diri…’nk mak potongkan daging ke? adik potong bwang?’. Aku yg tgh smangat ni pun ckp ‘x pe r mak, bile lg adik nk blajo’. X smpai 5 minit kemudian aku pun tunjuk ler hasil air tangan ku memotong daging bt 1st time nye dlm 23 thun. Mak aku pun b’kate…”adik nk bg harimau makan ke?”. Last skali mak aku jugak yg memotong daging itu.SIGHHHHHH…..aku just tumbuk bwang n halia n gaul ngan seasoning je. tu je yg mampu aku buat. 😦 PERCUBAAN MEMASAK KALI PERTAMA: GAGAL).
  2. nk blajo menjahit (x minat jahit sebenonye, tp sbab mnat cosplay ku tabahkan ati blajo menjahit, walaupun x de mesin jahit pun kat umah aku ni. pakse abah beli gak..)
  3. nk mengabiskan manga2 yg pending sejak sekian lame kat mangafox n onemanga.
  4. nk tgok anime2 yg adik aku downloadkan plus dvd lagi (banyak duit adik aku ni ye. luv u sis)
  5. nk kuruskan bdan (ni yang paling pentng. akan ku pakse abah teman aku g brisk walking. n akan ku paksenye membeli cycling untuk aku. x kire bli gak. nak lawan ngan aini bile konvo nnti.whahaahah. harapnye berjaye la nnti. plus nk pkai cosplay siber lg. bulan 12 nye comic fiesta hu3)
  6. memantapkan lg nihon-go aku plus nk blajo bace kanji. gambaru yo!
  7. nk blajo bwak mpv abah n nk curik kete mak. WHAHAHA. walaupun abah x bg bwak mpv die, aku x kire nk bwak gak.
  8. nk bodek abah belikan aku N-wii. abah boleh la…boleh la… nk main Monster Hunter. Hu3. boleh laaaaaaa
  9. penting ni…yg last skali…. aku berazam nk pkai 2dung. kengkawan doakan aku berjaye.aminnnn

P/S: pas ni ku updatekan blog tiap hari sbab dh janji ngan odah. nk buktikn kat die aku nye resolution maybe jadi la kot 🙂 insyaallah…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s