Monthly Archives: December 2012

rESolUtiOn ???

Standard

Resolution??? Ape tu???

My general resolution for 2013 = same as last year 2012

* Last year resolution was : same as 2011

*2011 resolution was : same as 2010

Okay stop cursing, i can hear you 😉

But this coming 2013, i have a few plans that i wanna achieve before i turn 30 in few years time (kedengaran seperti orang tua berkata-kata, but 30 is along way to go ^_^).

GENERAL RESOLUTION:

First skali teringin sungguh nak kuruskan badan yang sudah sedia kurus ini. Oh sumber inspirasi di mana kah dikau? Mana la Yume no Oujisama aku (idea daripada Kitagawa Keiko dalam Akumu-chan), mana kamu semue? Bagaimana nak diet kalau tiada sumber inspirasi seperti Gackt ^__^.

Secondly, nak amek class Nihon-go sampai tahap level N5. Sebabnye; senang arr aku nak g host club & butler cafe kat Ginza & Akihabara nanti. Hehe. Senang jugak aku nak menggedik dengan mamat2 nihon yang tunggu pelanggan kat sepanjang Dotonbori,Namba, Osaka. Maafkan saya abah, mak kerana berpelakuan begini. Harap-harap dah kurus nanti, plus muka macam Kitagawa Keiko boleh le ngorat Nihon no Otako yang kakkoi macam Gackt ❤ . *Terserlah kegatalan yang nyata*

Boleh bayangkan aku cun macam keiko san :)

Boleh bayangkan aku cun macam keiko san 🙂

Third & lastly; nak kumpul duit & lepas tu buang duit untuk TRAVEL TRAVEL TRAVEL!!! Yippieee!!! Travel pegi mana akan diberitahu di bawah untuk travel resolution 2013.

TRAVEL RESOLUTION 2013:

  1. Hokkaido (mainly Sapporo)
  2. Nikko (nak tgk edo eigamura)
  3. Tokyo (nak buang duet SERIUSLY buang duet kat animate Ikebukuro) *kyakyakyakya*
  4. Korea Selatan (tak berapa minat tapi semua geng dah pegi, nanti aku nak pegi x de geng, so terpaksa pegi)
  5. Istanbul (sebab Aizat ade dalam citer Istanbul Aku Datang… & abah teringin nak pegi sangat)
  6. Hong Kong (nak pegi main Disneyland sebab Disneyland Tokyo tak mampu)

* Amboi2 sedap dengar Travel resolution ko Tini…Duet ade? X deeeee (Tini menjawab dalam hati sayu). Duet ade time balik kampong sahaja. Oh duet balik kampong memang diusahakan setiap hari, kalau tak macam mana nak abiskan 47 prefectures Nippon, YADAAAAAA….

*Amboi2 bejalan je ko Tini…Umrah Haji tak nak pegi? Duet pegi Tokyo Kyoto semua ade, Duet pegi Umrah tak de? (pertanyaan sahabat handai, sedara mara & kengkadang diri sendiri. i repeat kengkadang diri sendiri) ???? BIG GULPPPPPPPPPPPP…. Hanya tuhan mengerti (cewahh ayat lirik lagu).

Most important part of 2013???

Mestila list anime baru yang kutunggu-tunggu awal tahun. KYAAAAAAAAAAAA..

  1. Chihayafuru 2nd season
  2. Amnesia
  3. Tamako Market (sebab KyoAni)

neregate.com-Winter-2012-2013-Anime-Chart-v1

*Harap sempat menelaah habis One Piece, Hitman Reborn, Gintama & Fairy Tales. Asal nak tgk je ade je cter2 baru yang best. Macam mana nak studi bagi abis ni?? YAADAAAAA

Lastly,,, akemashite omedetou gozaimasu