Category Archives: travel

tOkyo, Yokohama 2010 PART 3 ~Shibuya, Ginza, Shinjuku, Budokan, Odaiba, Yokohama, & back to Narita :(~

Standard

Continue from 2nd part; We went to Shibuya to find Hachiko ^_^. Then join the crowds at Shibuya crossing before heading to Ginza’s Sony Building, Tower Records & lastly, Burberry Blue Label Shop :).

4th day = Odaiba & Nippon Budokan for YUI’s concert

5th day = Yokohama, Kanagawa (teman Linda carik tempat YUI belakon Taiyo no Uta)

6th day = Back to Narita 😦

Hachiko ^__^

Shibuya Crossing

Burberry Ginza

Tokyo Tower

Odaiba Rainbow bridge

Fuji TV Odaiba

YUI 4th TOUR!!!!! @ Budokan

Yokohoma Red brick warehouse

Yokohama Chinatown

Yokohama Vivre, tempat YUI main guitar dlm Taiyo No Uta

Okonomiyaki in Yokohama

Sob..Sob… its time to go home. Bye2 Narita. Bye2 Tokyo. Bye2 Yokohama. I’ll be back 🙂

Matta neee

Advertisements

tOkyo, Yokohama 2010 PART 2 ~Akihabara~

Standard

First day after touch down, we went straight to Akihabara. Di sini lah tempatnye duet saya abis dan kene beli xtra luggage utk simpan figure2 yg scale 1/8 T__T.

Favourite spot in Akihabara with Linda

Banyak kedai yang best tp feveret i adalah radio kaikan, Volks, gamers, mandrake & best among feveret adalah ANIMATE!!!!! Sbb bnyk apparels otome. Standard la pompuan :).

Lepas blanje x hengat dunia, Jenjalan pegi bangunan UDX kununnye ade Tokyo Anime Centre di mana tempat Seiyuu Awards yg tiap2 tahun buat kat situ. Memang ade ye bukan kengkonon;

Selepas badan dah tak tertanggung acid lactic yg bertakungan di kaki, kitorang pun decide nak makan kat Gundam Cafe. YAHOOOO!!!!!!!!! Gundam Cafe ni terletak betol2 kat sebelah Yodobashi Akiba bawah stesen kretapi ape ntah. Tak hengat. Kene studi balik ;).

Uwarghhh!!!! Xcited gile time ni

Sebelum datang GC ni dah plan2 nak minum Jaburo Kohii la, makan tu la makan ni, sampai kat depan kaunter boleh plak lupe name kohii tu. Excited sangat ke hape ni T__T…Ciss berger sekali lagi 😦

last skali alas perut dengan ini sahaja

haro-chan

tOkyo, Yokohama 2010 PART 1

Standard

okay…taw…2 years back. dah lapuk, tapi mahu share juge walaupun x de sape nak bace.

citer nye begini. Bila start je keje mmg azam nak pegi Akihabara…Tiap2 tahun azam yg sama time blajo dulu2.

During my hectic stressful & `wonderful’ life of prp, dah start plan nak pegi Tokyo dengan Awin (my sister) tapi cuti x lulus…Cisssssss burgerrr. T__T. Abis je provision time, masok opis baru…x sampai sebulan ade plak member opis baru aka Linda ajak aku teman die tengok konsert YUI kat Budokan. X pikir terus cakap OKAY BOSS!!! :). Time ni tak rajin studi lagi pasal backpackers etc… Tak tahu pun pegi Jpan kene ade visa la. Visa plak nak buat bnyk cekadak.. Semue Linda yg handle. Aku just study tempat yg aku nak sgt pegi ofkos la Akihabara & Gundam Cafe (juge terletak di Akihabara).

We went there for 5 days from 31st October 2010 – 5th November 2010. & it’s early autumn 🙂

Kitorang based kat Ueno & stay 3 nights kat Ueno Touganeya Hotel. Seriusly best kat Ueno sbb ade direct train from Narita & just a few stops from Akihabara using subway.

NI depan hotel:

depan hotel nampak shadows 🙂

 

ni time sesat barat carik jalan:

 

HRC Ueno-Eki-Tokyo ade kat opposite jalan besar je: